04 de gener 2015

Galetes de Santa Llúcia

Bon dia!

Ja sabeu que aquest any els petits de P3, P4 i P5 ens van preparar unes meravelloses galetes que van vendre a la Fira de Santa Llúcia.
Us podem assegurar que s'ho van passar d'allò més bé decorant-les i per això us volem engrescar a que les prepareu a casa amb ells. Aquí us deixem la recepta que vam utilitzar.

Ingredients per les galetes de mantega:
- 450 grs. de farina, no serveix la de rebosteria, ja que no podem posar llevat
- 220 grs. de sucre, preferiblement glass però el normal també serveix
- 1 ou gran
- 225 grs. de mantega a temperatura ambient
- 1/2 culleradeta de sal
- A gust del consumidor i opcional: aroma de vainilla, d'ametlla, etc. Nosaltres li vam posar aroma de vainilla

Per fer-les bé, s'han de treballar pas a pas, però com que tots els que llegim aquest blog de temps no ens sobra, podeu posar en un bol gran tots els ingredients secs - farina, sucre i sal -, els barregeu bé i després afegiu la resta - la mantega, l'ou i l'aroma triat -. S'han de barrejar bé fins que quedi una massa ben homogènia.
Per estirar la massa el millor és posar-la entre dos trossos de film transparent, com si féssim un entrepà. Així, no se'ns enganxarà al rodet. Heu d'intentar que la massa quedi tota a la mateixa alçada perquè després es coguin totes les galetes per igual i quedin ben boniques.
Una vegada estirada la massa, podeu posar-la a la nevera per tal que endureixi, així serà més fàcil tallar-la. Per fer-ho, heu d'utilitzar els talladors. Si no en teniu, segur que trobeu per casa qualsevol motlle que us pugui servir o les podeu tallar a quadradets amb un ganivet.
Per coure-les, heu d'escalfar el forn a 170º. Les col·loqueu en una safata que quedi el més centrada possible i les deixeu 10-15 minuts fins que estiguin dauradetes - el temps exacte depèn de la grandària i el grossor de la galeta -. Aquesta part millora amb una miqueta de pràctica.
Molt important; les galetes quan surten del forn estan toves; així que aneu en compte! Les heu de deixar refredar en una reixeta.


A veure qui s'anima! Ens podeu enviar fotografies de les vostres galetes a blogampamarinada@gmail.com
 

Ja podeu veure les fotos que ens heu enviat a la galeria fotogràfica