17 de febrer 2017

Escola Marinada: punt de recollida de roba per als refugiats

Tornant de les vacances de Nadal ens va arribar una proposta a l’AFA de l’escola Marinada per col·laborar com a punt de recollida de mantes i tendes de campanya per enviar al camp de refugiats de Moria (Lesbos). La iniciativa venia de Productors Solidaris, un grup de productors amb ganes d’ajudar a diferentes ONGs amb la seva experiència i els seus contactes.
En una setmana, el boca-orella va córrer cap a altres escoles del Masnou, Teià i Montgat, i també van ser molts els particulars que es van apropar a l’escola a portar mantes i roba d’abric. Totes aquestes aportacions van fer que l’entrada de l’escola s’inundés de material. Hem d’agrair la tasca d’aquells qui, durant algunes tardes, es van encarregar d'obrir la porta per rebre el material i lloar la paciència del professorat de l’escola i els alumnes, que durant uns dies van haver d’entrar i sortir esquivant muntanyes de material.



Tot el material s’havia de portar a Barcelona en cotxes particulars, però finalment vam aconseguir que l’empresa Integra2 col·laborés enviant un camió. El dia abans de l'arribada del transport ens vam reunir una bona colla d’alumnes, mares, pares i professors de les diferents escoles per tal de classificar el material recollit en roba, mantes, sacs de dormir i tendes de campanya, vam posar-ho en caixes i posteriorment en palets.




Cal agrair les aportacions dels palets a Materials Homs i l’ajuda d’en Jordi Fortea, les més de 70 caixes que van portar entre l’Oriol Simarro i l’empresa Always with kids i la grandíssima ajuda d’un grup de mares i pares de l’escola Ocata que es van encarregar d’endur-se tota la roba d’abric i portar-la a Barcelona a punts de recollida específics en una furgoneta.




En total vàrem reunir cinc palets amb gairebé 80 caixes (aproximadament 300 mantes i sacs de dormir) i un palet amb unes 20 tendes de campanya i varies màrfegues.
A més a més, l’escola Ocata juntament amb LACAM (Col·lectiu d’Artistes Residents al Masnou), en un dels espectacles de circ que es va celebrar al Masnou aquell cap de setmana, van recollir 270€ per donacions que van ingressar-los a la campanya: https://www.gofundme.com/ayuda-refugiados 



Un cop a Barcelona, es va posar juntament amb la resta de material d’altres punts de recollida en un tràiler i, finalment, es van enviar:

- 10 tones d’arròs
- 2 palets de macarrons   
- 1 palet de fideus
- 1 palet de mongetes
- 1 palet de llenties
- 20 palets de roba d’abric i material (mantes, edredons, sacs de dormir, tendes…)


Tot això va sortir de Barcelona el passat 25 de gener i va arribar el 8 de febrer al camp de refugiats. Els organitzadors d’aquesta iniciativa van enviar un col·laborador al terreny per controlar i explicar en primera persona tot el procés d’entrega del material a les diferents ONGs. Podeu seguir-los a través de Facebook: https://www.facebook.com/prodsolidaris o el Twitter: https://twitter.com/prodsolidaris








Moltíssimes gràcies a tots els que heu col·laborat!