07 de novembre 2017

Les AFES/AMPAs donem suport a la VAGA GENERAL del proper dimecres 8 de novembre

Les AFES/AMPAs signants del present manifest ens sumem a la denúncia pública d’escoles, associacions i sindicats i volem mostrar el nostre rebuig i la nostra perplexitat davant les acusacions que s’han llançat les darreres setmanes contra l’escola pública catalana i contra el paper educador de les famílies catalanes.

Manifestem el nostre rebuig perquè aquestes afirmacions es fonamenten en la mentida i perquè posen en dubte el treball dels nostres i les nostres mestres que, dia a dia, fan la seva feina amb una professionalitat que supera amb escreix els recursos de què disposen.


La nostra perplexitat per la poca maduresa democràtica que demostren aquestes acusacions, que només busquen la confrontació, el rèdit polític i posen en evidència el caràcter autoritari de qui les fa.


Les famílies som les primeres interessades en millorar el sistema educatiu, perquè en depèn el desenvolupament dels nostres fills i filles. Som les més crítiques i combatives, però sempre des de l’anàlisi i el debat, mai des del desprestigi amb mentides i calumnies.


Per tot això considerem:


Que l’escola catalana és una de les principals vies d’integració de les famílies nouvingudes i un veritable ascensor social.


Que la professionalitat dels docents i l’autonomia de centre són el puntal del sistema educatiu de Catalunya i en garanteixen la pluralitat.


Que l’escola catalana està íntimament lligada a la seva realitat social i és per això que ha d’atendre les inquietuds dels seus alumnes quan la societat del seu entorn viu episodis traumàtics.


Que l’escola catalana és convivència: la garanteix i la treballa dia a dia amb tots i cadascun dels components de la comunitat educativa. Els atacs externs intenten trencar-la i afavorir interessos polítics i mediàtics, mai pedagògics.


Que davant l’alt risc que l’aplicació de l’article 155, que està executant el Govern d’Espanya, provoqui canvis de calat en el nostre sistema educatiu, com poden ser el model lingüístic, la llibertat de càtedra, l’autonomia de centres, la participació de les famílies en la presa de decisions, etc; considerem que les AFES/AMPAs hem de mostrar-nos més enèrgics que mai en la defensa d’una escola catalana exemple de llibertat, convivència, democràcia i plurilingüisme i és per tot això que les AFES/AMPAs donem suport a la vaga general del dimecres 8 de novembre del 2017 i tot i ser conscients de la dificultat de conciliar vida laboral i escola, animem a totes les famílies a fer un esforç i un gest ferm no portant les nostres filles i fills a l’escola.